Εβδομάδα με νοτιάδες στη Βοιωτία και μετά Τι;;

Εβδομάδα με νοτιάδες και μετά Τι;;

Η φωτογραφία είναι από το 2019 όπου το έδαφος στην περιοχή της Λιβαδειάς ήταν κορεσμένο από τις βροχές και τα χιόνια.

Είχαν σχηματιστεί μικρές λίμνες στα χαμηλά υψόμετρα της πόλης και υπήρχαν σημεία όπου ανέβλυζε νερό.

Οι πολύ υετοφορες χρονιές του 2017 του 2018 και του 2019 είχαν ανεβάσει τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής στα ανώτερα επίπεδα των τελευταίων 30 ετών.

Όμως τις τελευταίες δύο χρονιές και κυρίως το 2022 οι βροχές και τα χιόνια ήταν λιγοστά ( εξαίρεση ο χιονιάς στις 24/1/2022).

Αν δεν έχουμε τους επόμενους 3 μήνες σημαντικές βροχές και πολλά χιόνια στα ορεινά, τότε το πρόβλημα με την έλλειψη του νερού θα αρχίσει να δημιουργείται σε όλο το νομό.

Ελπιδοφόρο φαίνεται το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου με βροχές και χιόνια στα ορεινά της Βοιωτίας και την προοπτική τα χιόνια να κατεβαίνουν όλο και χαμηλότερα.

Σήμερα και αύριο θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά θα σημειωθούν την Κυριακή το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 12 βαθμούς.

Τα καιρικά χαρακτηριστικά του καιρού της νέας εβδομάδας θα είναι οι λίγες νεφώσεις, οι νοτιαδες και η σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.

Ειδικά την Τετάρτη και την Πέμπτη, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς ενώ δεν πρόκειται να σημειωθούν παγωνιές την νύχτα και νωρίς το πρωί.

Αναμένοντας τη μεταβολή του καιρού σε μια εβδομάδα από τώρα, σας εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο.

Λουκας Τασιος

ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Σχετικά